Hvorfor Evident Tandlægerne?

  • Professionelt team

  • Stor erfaring med komplicerede behandlinger

  • Ingen venteliste

Skift tandlæge

Røntgen

Vi tager røntgentbilleder af dine tænder, fordi det hjælper os til at se ting, der ikke er synlige for det blotte øje.

Vi tager 2 røntgenbilleder hvert 2.–3. år som supplement til den almindelige halvårlige undersøgelse for at opdage "skjulte" huller i tænderne så tidligt som muligt. På disse billeder kan vi også se, om der er parodontose-skader.

Det er desuden nødvendigt at tage røntgenbilleder i forbindelse med rodbehandlinger, tandudtrækninger og tandoperationer samt hvis der er mistanke om rodspidsbetændelse eller andre skader på tandroden. Hvis der skal foretages større behandlinger med krone, bro eller delprotese, skal tandrødderne altid først kontrolleres på røntgenbilleder, så der er sikkerhed for, at "fundamentet" er sundt og holdbart.

De moderne røntgenfilm er meget følsomme, og mængden af røntgenstråling er derfor meget lav. Et normalt tandrøntgenbillede giver en strålingsdosis svarende til 4-12 timers baggrundsstråling i Danmark.

 

Cone Beam CT- scanning

Cone Beam CT-scanning er én af de nyeste teknologier inden for røntgenoptagelser. Cone Beam CT-scanninger giver mulighed for at lave optagelser med markant lavere stråledosis end tidligere, og 3D røntgen med CBCT giver tandlægen en enestående ny mulighed for at undersøge tænder og kæber, og stille sikre diagnoser. Der er ingen gener forbundet med at få taget en Cone Beam skanning.

Det er muligt for tandlæger at henvise patienter til Cone-Beam CT scanning i vores klinik i Brøndby. Henvisningssiden findes her.


Panoramarøntgen

På klinikken er der mulighed for at få taget et panoramarøntgenbillede. Det er en avanceret optagelse, der er særligt velegnet til at skabe et overblik over hele tandsættet. Der tages altid panoramarøntgen, når der skal behandles med implantater, eller når der skal fjernes visdomstænder i undermunden.

 

Eksempler på røntgentoptagelser

   

Panoramarøntgen

Panoramarøntgen

 

 

 

 

Bitewing

Bitewing

© 2012-2020, Evident | All rights reserved