Hvorfor Evident Tandlægerne?

  • Professionelt team

  • Stor erfaring med komplicerede behandlinger

  • Ingen venteliste

Skift Tandlæge

Sidste Chance

For 16 år siden fik jeg opereret en tumor ud af min gane, det var en adenoidcystisk tumor. Behandlingen bortset fra operationen, der åbnede til næsehulen, inkluderede også 33 strålebehandlinger. Det jeg var færdig med strålerne, kunne jeg ikke tale, var forbrændt, udsultet, nede på 48 kilo.

Når der er gået så mange år efter en strålebehandling sker det at knoglerne begynder at tage skade. Stykker falder af tænderne, man har smerter. Man får pludselig gummitænder for slet ikke at tale om det kosmetiske, hvor man først smiler citronsmil og derefter prøver ikke at smile, fordi tænderne begynder at ligne nogle små sorte gnallinger, som jeg ikke har set siden min bedstefar skråede. Ikke særligt charmerende, og da jeg har været dyrlægekone i mange år og selv været opdrætter af selskabshunde, så ved jeg, hvad der sker, hvis kæben begynder at smuldre, og der kommer paradentose og nekrose. Man ender med at miste sin kæbe. De udsigter havde jeg, da jeg blev anbefalet at gå til tandlæge Lars Nygaard, det lå i luften, at her var min sidste chance.

Jeg havde ulidelige smerter, betændelse, kunne ikke spise og det kosmetiske irriterede mig også, og jeg var bange for om jeg kunne holde til den smertefulde og til tider voldsomme behandling.

Men jeg mødte et menneske, Lars Nygaard, et sjældent menneske. Ambitiøs på sine patienters vegne, så ambitiøs at han sommetider glemte at jeg var et mennesker, der lå i stolen. Jeg måtte råbe og skrige, at jeg var her og ikke ville ende som Egtvedpigen bare med flotte tænder.

Lars og jeg havde fælles mål, en gang at være igennem saneringen, en gang ville jeg få et flot smil, jeg ville kunne tygge igen. Jeg kunne se på Lars, når han var i en svær situation, der krævede mod og hans koncentration og pinlig nøjagtighed, og når vi var der i svære stunder, så udvidede hans pupiller sig som en kat, der ser en mus, og jeg lå rystende og ventede på næste tiltag.

Jeg har været hvid i hovedet, jeg har ikke kunnet få vejret, jeg er blevet slæbt hjem af min gode veninde, jeg har været til tandlæge gennem halvandet år. Men vi er ved vejs ende, håber jeg. Jeg har ingen betændelse mere, min kæbe er reddet. Jeg bryder mig ikke om at få plastik-operationer, større bryster, botox i ansigtet, men når jeg har lidt så meget, så besluttede Lars og jeg os til, at så skulle jeg have de flotteste hvide tænder, blæse med at de ikke passede til min alder, Næh, det skulle være så det blinkede, når jeg smilede, og det gør det, og jeg har ingen smerter mere. Det var min sidste chance, og den tog jeg. Tak til Lars Nygaard fordi han turde gå i gang med mig. Der er så få perfektionister og ambitiøse folk, der går efter deres mål uanset, hvad det koster. Det kan jeg godt lide,

Det gør jeg jo selv.

Med hensyn til min drøm, at spise et stykke med flæskesteg, rødkål, svær, sky, agurk på rugbrød eller bare en lille spegepølsemad på fedt med sky,

Så har jeg prøvet i små bidder, og det er lige ved at lykkes.

Det har jeg ventet på i 15 år. Så selv om andre kræftpatienter har andre ambitioner end spegepølsemad og et hvidt smil, så kan jeg alligevel anbefale Lars Nygaard, når man er der ude, hvor det hedder Sidste Chance.

© 2012-2018, Evident | All rights reserved